Новини

В церковній школі УГКЦ в Будапешті завершився навчальний рік

13 червня (субота) в Рідній Школі в Будапешті  при Українському центрі  кардинала Любомира Гузара в Угорщині  завершився навчальний рік Конкурсом талантів 2019-2020.

На Конкурсі талантів були представлені три категорії учасників – молодша, середня і старша. Учні мали можливість обирати номінації за своїм бажанням і брати участь одразу в декількох.
Учні виступили в наступних номінаціях:  “Знавець української мови”, “Художнє слово”, “Юний історик”, “Співаночка”, “Інструментальне виконання”, “Живопис та прикладне мистецтво”, “Майстер-перукар”.

В конкурсі, також взяли участь учні в он-лайн спосіб, ті які не змогли взяти участь через карантинні обмеження.

Батьки та гості свята побачили малюнки, послухали вірші з кращих добірок української поезії, послухали гарні українські пісні, і навіть, приєдналися до фінального номеру – пісні “Україна – це ти”.

“Діти та викладачі мали можливість показати результати своєї праці. Незважаючи на перехід навчального процесу в формат он-лайн, школа продовжувала працювати і жодного уроку не було скасовано. Ми мали 30 навчальних субот протягом року, а також працювали за авторськими програмами наших вчителів” – розповіла Олена Бескоровайна, керівник школи.

В нагороду за річні старання всі діти отримали подарунки, дипломи, книги. Але саме головне – вони отримали знання, підтримку і любов своїх вчителів, наставників і батьків, які надають можливість не втрачати своє коріння, культуру і звичаї української нації.

На завершення конкурсу, до присутніх звернувся о.Дамян Габорій, який поблагословив учасників та подякував п. Олені Бескоровайній, що наважилась очолити школу з вересня минулого року та успішно провадила процес функціонування життя закладу, особливо під час пандемії , аж до сьогоднішнього завершення.

Голова конкурсного журі  пані Ярослава Хортяні , Голова Товариства Української Культури в Угорщині привітала всіх із завершенням навчального року, побажала молодому поколінню нових звершень. А також, підкреслила, “що місія тих, хто живе і вчиться в Будапешті –  продовжити ростити ті зерна культури і мови, які проростуть любов’ю до України і передадуться наступним поколінням”.

В неділю (14 червня) діти з батьками та вчителі взяли участь в подячній літургії на парафії Покрови Богородиці УГКЦ в Будапешті з нагоди завершення навчального року.

В рамках навчального процесу українська малеча вивчала основи християнської віри, а також, підготовлялася до Першої сповіді. Цього року було сформовано дві групи до сповіді, перша з них приступила до Тайни покаяння та урочистої Євхаристії в День зіслання Святого Духа, а наступна приступить під час парафіяльного празника в День Покрови Пресвятої Богородиці.
Рідна Школа в Будапешті запрошує приєднатись до Рідношкільної родини дітей, які живуть в Будапешті і поблизу, а також хочуть навчатися граючи. Школа почне працювати з вересня 2020 року!
За матеріалами прес служби УГКЦ в Угорщині.