Новини

В Кішкунфиледьгаза створено громаду УГКЦ

21 травня, у неділю Сліпонародженого, відбулася перша Божественна Літургія в Кішкунфиледьгаза (Kiskunfélegyháza, Móra Ferenc tér 17, 6100) для місцевої української громади.

Молитву провів о. Дам’ян Габорій у місцевій каплиці Пресвятої Тройці. Після Літургії священник подякував ініціаторам духовного дійства п. Іштванові Тимканичу та п. Іванові Воскобійнику. Отець наголосив, що «саме чоловіки стали першими, хто забажав, щоби громада мала духовну опіку, як у перші віки християнства.

Сьогодні — це рідкісні випадки».Відтак біля церкви під час першої парафіяльної кави відбулося обговорення подальшої організації богослужінь.

Отець Дам’ян повідомив, що до громади з душпастирським візитом приїжджатиме о. Володимир Мисів, який нещодавно із благословення владики Степана Суса, голови ПМВ УГКЦ, прибув до Угорщини духовно опікуватися з українцями.

Потрібно нагадати, що цього року о. Дам’ян Габорій створив шість громад УГКЦ на території Угорщини: Сомбатхей, Дьор, Татабаня, Секешвехервар, Шіофок, Кішкунфиледьгаза. Крім того, ще діють громади в Будапешті, Веспремі, Мішкольц, Дебрецені, Ніредьгазі.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами пресслужби УГКЦ в Угорщині