Новини

Діти з Києва молилися за Україну в Мішкольцях

В Мішкольцях, відбулася Божественна Літургія за участю дітей з Києва.

В неділю, греко-католицькому храмі св.Терези в м.Мішкольц відбулася Служба Божа. Серед присутніх в храмі були діти із футбольної школи м.Києва, які виїхали до Угорщини у зв’язку з бойовими діями на Київщині.

Отець Дамян Габорій, який провів молитву закликав всіх у храмі молитися за Україну і за перемогу . Священик з Будапешту повідомив присутніх в церкві, що відтепер літургії будуть відправлятися два рази на місяць, поки не прибудуть нові священики із України на служіння до Угорщини.

Священик подякував пані Марії Іштвани, яка представляє українське самоврядування в Мішкольц за допомогу в організації духовного життя для місцевої громади.

Від початку війни на територію м. Мішкольц постійно прибувають біженці з України, число яких постійно зростає. Українці, які мешкають в цьому регіоні звернулися із проханням до блаженнішого Святослава та угорської ієрархії, щоб вірні УГКЦ мали можливість молитися на рідній мові та щоб отримали духовну опіку від священиків УГКЦ.

Довідка: Перша Літургію для українців в Мішкольц провів в лютому 2015 року владика Йосиф Мілян, Голова Пасторально-Міграційного відділу УГКЦ. Йому співслужили отець Андрій та отець Дамян Габорій. Від того часу отець Дамян раз в рік відвідував українську громаду в Мішкольц.