НовиниОфіційно

Громаду УГКЦ в Мішкольц відвідав угорський єпископ

10 квітня 2022 року ( неділя) в катедрі угорської греко-католицької єпархії м.Мішкольц відбулася недільна літургія, яку провів отець Дамян Габорій, душ пастир для українців в Угорщині.

В недільній молитві взяли участь , окрім місцевої української діаспори,  діти з київщини, які були вимушено переселені через бойові дії.

В свій проповіді священик підкреслив, « що в п’яту неділю Великого посту Євангелія нам пропонує, задуматися над спокусою прагнення людської слави. Цю спокусу Ісус відкинув, коли був спокушений дияволом після свого хрещення. Натомість, двоє його апостолів: Яків та Іван, піддалися цій спокусі, уявляючи собі, що Христос , як стане царем Ізраїля, дасть їм добрі місця в своєму царстві. Хто хоче бути першим і великим нехай буде слугою усіх відповів Ісус своїм учням».

На завершення богослужіння, до присутніх в церкві звернувся єпарх мішкольцький владика Атаназій Орос та уділив своє архієрейське благословення. В свою чергу, отець Дамян подякував угорського єпископу, що відкрив двері свого храму для української громади.

Наступне богослужіння для українців в Мішкольц відбудеться на празник Воскресіння ГНІХ о 13.00

Довідка: Перша Літургію для українців в Мішкольц провів в лютому 2015 року владика Йосиф Мілян, Голова Пасторально-Міграційного відділу УГКЦ. Йому співслужили отець Андрій та отець Дамян Габорій. Від того часу отець Дамян раз в рік відвідував українську громаду в Мішкольц.

Від початку війни на територію м. Мішкольц постійно прибувають біженці з України, число яких постійно зростає. Українці, які мешкають в цьому регіоні звернулися із проханням до блаженнішого Святослава та угорської ієрархії, щоб вірні УГКЦ мали можливість молитися на рідній мові та щоб отримали духовну опіку від священиків УГКЦ.

З благословення владики Степана Суса, Глави ПМВ УГКЦ та єпарха мішкольцького Атаназія Ороса місцевими вірними опікується отець Дамян Габорій.

Слідкуйте за подіями в громаді:

https://www.facebook.com/groups/504419591071931