Новини

Українці в Угорщині організували велопробіг з нагоди 30 – річчя Незалежності України

25 вересня, з нагоди 30 – річчя Незалежності України відбувся велопробіг навколо озера Веленце. Маршрут становив символічних 30 кілометрів.

На початку заїзду, учасники заходу молилися за Україну. Молитву провів отець Дамян Габорій, душ пастир для українців в Угорщині. А відтак, після благословення священника спортсмени рушили в дорогу, під час якої було багато цікавих несподіванок.

 Це був перший велопробіг серед українців в Угорщині. Організатором заїзду була парафія Покрови Богородиці УГКЦ в Будапешті.

На завершення, велосипедисти прийняли рішення створити український велоклуб та вибрали голову організації – п. Гембік Ліліану.

Наступний велозаїзд відбудеться 10 жовтня, після недільного богослужіння, за маршрутом Будапешт – Сентендре, який буде присвячений пам’яті відомого українського художника в Угорщині Олександра Гембіка, який нещодавно відійшов у вічність.

Як розповів п. Сергій Бескоровайний, учасник заїзду: « це була чудова поїздка, під час якої панувала чудова атмосфера, адже кожен долав цей далекий шлях з метою – щоб Україна була єдина і незалежна».

Бажаючі вступити у велоклуб можуть за тим посиланням :

https://invite.viber.com/?g=PGGxhWEb_k0z5VO3L76iXCnHMf-SoDW3

#нашівугоршині