Новини

В Будапешті пройшло он-лайн святкування Пасхи

День Воскресіння Христового  українці в Угорщині відсвяткували по особливому. Святковий день розпочався для громади  з пасхальних онлайн – богослужінь. Цього дня українська громада духовно з’єдналася в молитві з блаженішим Святославом, що відбулася  у Патріаршому соборі за допомогою Живого телебачення, а благословення великодніх страв провів в онлайн спосіб отець Дамян Габорій.

Другою важливою подією української громади цього дня стала організація святкування Великодня 2020 через інтернет, яке організувала церковна Рідна Школа в Будапешті. В якому взяли участь діти спільно з батьками.

Як розповіла керівник церковної школи і організатор події п.Олена Бескоровайна: « Свято on-line – це теж цікаво!  Дуже зворушливо прозвучали  вірші, розподілені на всіх членів родини. Цікаво було розглядати  малюнки на теми “Великдень” і “Мій великодній кошик” у  on-line галереї. Цього дня ми чудово розважились: загадки, ігри, поетичні спроби, майстер-клас з розпису повітряної кульки-писанки. Та було і спілкування, якого нам так зараз бракує». На завершення свята отець Дамян  благословив всіх учасників онлайн свята та побажав веселих і благословенних свят, а керівник школи подякувала учням, що кожної суботи беруть активну участь в начальній програмі школи за допомогою zoom програми, вивчаючи таким чином українську мову і літературу, історію, я у світі, основи християнської віри та підготовляються до першої сповіді.

«Через неможливість проведення онлайн богослужінн під час карантину в церкві, яка знаходиться на туристичній вулиці угорської столиці, де українська громада збирається на щотижневі молитви в церкві,  ми спільно з парафіянами брали участь у великопісних ре колекціях, Страсних і пасхальних богослужіннях, які відбувалися в Патріаршому соборі за допомогою онлай трансляції  Живого телебачення. З парафіяни проводимо онлайн – зустрічі, але з нетерпінням чекаємо на можливість спільно молитися в церкві» – повідомив о. Дамян Габорій, дупшастир для українців в Угорщині.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині