Новини

В Угорщині відбувся табір ” Веселі канікули з Богом “

25 – 30 серпня, в угорських горах Матри , відбувся табір «Веселі канікули з Богом»,  який був організований фундацією УГКЦ в Угорщині.

Участь в таборі взяли сорок дітей з парафії Покрови Богородиці УГКЦ в Будапешті та діти вимушено переселених до Угорщини через російську війну в Україні.

Для допомоги в організації духовного відпочинку приїхали аніматори з України: брат Тарас Гардигура , семінарист Київської духовної семінарії та сестри Сачик: Анастасія та Василина із Тернополя.

В рамках програми були походи на найвищі вершини гір, проводилися різноманітні ігри, майстер класи, спортивні змагання, банси. Катехити парафії Покрови Богородиці УГКЦ в Будапешті: Лайгут Світлана та Габорій Оксана проводили катехези для української малечі. Духовну опіку здійснював о Михайло Станко ЧСВВ.

Найосновнішою подією дня була Божественна літургія, під час якої учасники мали можливість скористати із Тайн Покаяння та Євхаристії.

Як зауважив о Дамян Габорій , керівник фундації , що перебування дітей на духовному таборі, було хорошою нагодою  духовно  збагатитися та перед навчальним роком зрозуміти, що тільки з Богом можна бути успішним.

За матеріалами прес-служби УГКЦ в Угорщині